Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Foto´s ontvangen van de dochter juf Witte van de voormalige kleuterschool

Abbenes.net werd verblijd met een paar hele mooie plaatjes: foto's van de Cornelia Sophia Kleuterschool uit het schooljaar 1937/1938!

De foto's zijn afkomstig van mevrouw Dreeske van Esch, de dochter van juf Jo Witte die op de foto's staat en zijn uit het schooljaar 1937/1938. Jo Witte is geboren op 8 oktober 1920 en zou dit jaar bij leven 100 jaar geworden zijn. Haar dochter die de foto's stuurde is inmiddels 72 jaar.

Juf Jo Witte ging natuurlijk ook op huisbezoek in Abbenes. Bijvoorbeeld bij de familie Roubos. Daar werd ze keurig ontvangen met een kopje thee met een smousje erbij, een klein snoepje van Katwijkse makelij. Afmeting naar schatting 1 cm. De juf kreeg een hele, de kinderen een halve. Voor de kinderen een extra traktatie dat de juf op bezoek was!

Herkent u op de foto nog een opa, oma of een dorpsbewoner  wellicht? Laat het ons dan weten!


De kinderen hebben feestelijk bogen in hun handen, naar we mogen aannemen zelf gemaakt. Maar of het nu zo'n feest is? Erg vrolijk kijken de meisjes niet.....

Onderstaande foto's zijn uit 1947. Toen trouwde juf Jo Witte in Lisse in de kerk. De kinderen van de Cornelia Sophia Kleuterschool kwamen allemaal naar Lisse.

Dit lijkt, gezien de achtergrond van de foto, de Hervormde Kerk op het Vierkant in Lisse te zijn. Na de kerkdienst stonden de kinderen het bruidspaar op te wachten met zelfgemaakte bogen.


Opbellen
E-mail
Info