Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Feestelijk moment voor aanleg Piekberging Haarlemmermeer

Op dinsdag 26 oktober j.l. werd de 'start' van de aanleg van de Piekberging Haarlemmermeer feestelijk ingeluid. Nu zal het opgevallen zijn dat de aanleg van de Piekberging naast de A44 al lange tijd aan gang is, maar door corona kon er nog geen bijeenkomst plaats vinden. Nu waren er wel de mogelijkheden.

Zo'n 80 bezoekers kwamen op de uitnodiging af. Dat varieerde van omwonenden, medewerkers van het Hoogheemraadschap van Rijnland,van gemaal Leeghwater, projectmanagers, gemeentefunctionarissen, belangstellenden tot aan de dorpsraad van Abbenes.

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland is dit de tweede piekberging die wordt aangelegd. Hun werkgebied strekt zich uit van Wassenaar tot Amsterdam en van IJmuiden tot Gouda. De eerste piekberging is bij Zoetermeer gerealiseerd.


Het project in Haarlemmermeer wordt uitgevoerd door Combinatie Leeghwater. Vanuit het gemaal de Leeghwater was heel toepasselijk het beeldje van Leeghwater meegenomen.


Na een inleiding en een presentatie over het project, onthulde wethouder Mariëtte Sedee samen met hoogheemraad Jaap Langeslag een informatiebord, waarna er tijd was voor een  feestelijke proost.


Tekst gaat door onder de foto's
Een rondleiding buiten werd er niet gegeven, hoewel sommige omwonende daar wel op hadden gerekend en hun laarzen bij voorbaat maar hadden aangetrokken. Dat was geen overbodige luxe, want het was erg blubberig.

We hebben nog een kleine poging ondernomen en wat foto's gemaakt van de graafwerkzaamheden. Enorme bergen grond, watergangen en nog meer grond, het hele terrein lijkt wel omgekeerd als je zo tussen de dijken staat. Voor meer informatie over de Piekberging Haarlemmermeer, zie de site van het Hoogheemraadschap van Rijnland.


  

Opbellen
E-mail
Info