Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wethouder Steffens bracht bezoek aan dorpshuis Het Praatpunt.


Vanochtend kreeg dorpshuis Het Praatpunt “onverwacht” een “hoog” bezoek. Wethouder Marjolein Steffens – van de Water had aangekondigd dat ze een beleefdheidsbezoek zou brengen aan het dorpshuis maar dat het niet de bedoeling was om hier bekendheid aan te geven. Zo werden de leden van de koersbalclub dus verrast met een bezoek van de wethouder.  

Wethouder Steffens is verantwoordelijk voor de fysieke leefomgeving, dienstverlening en de dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra en om goed op de hoogte te blijven wat er allemaal speelt en wat de eventuele wensen zijn, bezoekt de wethouder met een “dorpentocht” deze dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra. Ze werd vergezeld door Khadija Jdamir, adviseur samenleving sport en cultuur bij de gemeente Haarlemmermeer.

Ze werden ontvangen door de nieuwe beheerster Erica van den Berg en 2 leden van Stichting Dorpsraad / Stichting Dorpshuis. 

Er werd eerst een kopje koffie of thee gedronken waarbij ook de leden van de koersbalclub gezellig aanschoven. Gesproken werd er over de activiteiten en evenementen in het dorpshuis en de wethouder liet zich informeren hoe de taakverdeling  is in het dorpshuis. Zo hoorde zij dat er best veel activiteiten in het dorpshuis zijn waarbij geen beheerster aanwezig hoeft te zijn, maar dat de verenigingen zelf voor koffie etc zorgen.

Hierna werd er een rondleiding door het dorpshuis gegeven waarbij begonnen werd bij de keuken, die Stichting Dorpshuis graag vernieuwd wil hebben. De huidige keuken voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Een wens is namelijk om meer in het dorpshuis te gaan koken zodat er vaker met elkaar gegeten kan gaan worden. De wethouder had bij dit verzoek een aantal handige tips om de financiën hiervoor rond te krijgen.

Ook aan de kleine zaal boven moet het een en ander opgeknapt worden en hiervoor werd de tip gegeven dit via NL Doet te regelen. Als laatste werd het probleem van de 4 platanen op het plein besproken. Deze moeten hoognodig gesnoeid worden en de gemeente heeft nu toegezegd dit te gaan regelen.

De wethouder was na het bezoek erg tevreden. Ze laat via een Twitter bericht weten : “Er waait een nieuwe wind in Het Praatpunt, met een nieuwe beheerder. Leuk gesprek gehad over ideeën voor de toekomst van het pand en uitbreiding van de activiteiten. En de koersballers? Die hadden vele verhalen maar ook tips voor mij en de gemeente”, aldus wethouder Steffens.

De wethouder plaatste de volgende foto op Twitter :

Foto : Twitter Marjolein Steffens 

Opbellen
E-mail
Info