Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Whats App Buurt Preventie te Abbenes trad in werking op donderdagavond 26 november


Vanavond was het dan zover: de recentelijk opgerichte Whats App voor de Buurt Preventie, kortweg WABP genoemd, trad in werking. Helaas kunnen we wel zeggen, want het was naar aanleiding van een inbraak bij een woning in het Kalverlaantje.


Er werd door een bewoner van de Zilverlvoot melding gemaakt dat er was ingebroken in een woning in het Kalverlaantje, terwijl de bewoners thuis kwamen. En dat de inbrekers waren gevlucht over het dak, richting Zilvervloot. Dit was een situatie die nog aan de gang was, dus heel goed dat op  de WABP melding werd gemaakt.  Vervolgens werd gemeld dat de vermoedelijke daders in een toeterende Audi zouden zijn gesprongen, waar precies was niet geheel duidelijk. De inbrekers zijn helaas ontkomen, maar wellicht dat een volgende keer ze op heterdaad kunnen worden betrapt en nog beter: aangehouden!


Ook werd gemeld dat de dag ervoor een 'verdachte' auto zich ophield in de Zilvervloot, wat toen ook gemeld is aan 112. Een witte auto met kenteken 90-XJ-RF. Die dag is helaas wel een autoinbraak gepleegd op de Zilvervloot.


De laatste tijd zijn er toch een aantal incidenten geweest, we horen dat ook wel uit andere plaatsen, dus mensen: blijf alert! Als u een acuut verdachte situatie constateert, bel 112 en zet het op de Whats App Buurt Preventie!

Opbellen
E-mail
Info