Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Stichting Dorpshuis Abbenes wil een grondige renovatie: financiën gezocht!

Stichting Dorpshuis Abbenes en beheerster Erica van den Berg zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met een plan voor dorpshuis Het Praatpunt op weg naar de toekomst. 

Ze willen een modern dorpshuis voor de inwoners uit Abbenes om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en de buurt te verbinden. 

Omdat Abbenes geen voorzieningen heeft is het dorpshuis al jaren het centrale punt in Abbenes. De samenleving is actief en betrokken in hun dorp. Zo zijn er veel activiteiten in het dorpshuis voor jong en oud. De jeugd heeft er bijvoorbeeld de hobbyclub en De Jeugdraad uit Abbenes organiseert Sinterklaasfeest, disco en huttenbouw. Voor de ouderen is er Meer Samen en De SOOS. De Meer Samen zorgt voor gezellige middagen met samenzijn voor ouderen en ook gezamenlijk eten. De SOOS organiseert een kienmiddag voor de ouderen en kerstviering.

Het Praatpunt heeft activiteiten voor alle leeftijden en doelgroepen. De modernisering moet er ook mede voor zorgen dat de laagdrempeligheid voor de alle doelgroepen toeneemt.

Doel van het project is het moderniseren en renoveren van het dorpshuis. Het is in 1994 na de brand heropend en heeft na bijna dertig jaar intensief gebruik een sterk gedateerde uitstraling. 

De keuken is te klein en onwerkbaar voor meerdere mensen. De vrijwilligers van Meer Samen moeten thuis de maaltijden klaarmaken en dan in pannetjes meenemen naar het dorpshuis om van de maaltijd te kunnen serveren. Het liefste willen de vrijwilligers met elkaar de maaltijden gewoon in de keuken van het dorpshuis bereiden.

Verder zijn de vloer, het plafond, verlichting, voorraadhok en de bar aan vervanging toe. De afgelopen maanden zijn allelei offertes opgevraagd en het is een aanzienlijke renovatie waarbij de kosten oplopen tot een bedrag met minimaal 5 nullen. 

Dat betekent dat er de komende periode actie gevoerd moet gaan worden om het aanzienlijke bedrag bij elkaar te krijgen zodat de renovatie gerealiseerd kan gaan worden. De eerste gesprekken zijn met de gemeente geweest maar die kunnen natuurlijk niet dat hele bedrag subsidiëren. Het overgrote deel  zal dus Stichting Dorpshuis Abbenes bij elkaar moeten gaan schrapen. 

Er zijn al 2 fondsen aangeschreven en Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes heeft al aangekondigd dat ze een online muziek bingo gaan organiseren en de opbrengst hiervan zal voor de renovatie van het dorpshuis zijn. Deze bingo voor de jeugd en volwassenen zijn op zaterdag 12 december. Meer informatie over de bingo's : KLIK HIER !!

Alle beetjes zullen helpen om het totaal bedrag bij elkaar te krijgen dus roepen we alle dorpsgenoten op om ook mee te helpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Uiteindelijk genieten we allemaal van ons eigen dorpshuis. Misschien wilt u oliebollen bakken en verkopen en de opbrengst voor de renovatie of statiegeldflessen sparen? Een sponsorloop ? Alle initiatieven juichen wij toe. We hebben 1000 inwoners in Abbenes, als alle 1000 inwoners met een actie 100 euro ophalen is het bedrag met 5 nullen bereikt. Samen moeten we toch een heel eind komen ?? 

                       Tijd voor een grote renovatie :

 

  

Opbellen
E-mail
Info