Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Reklame was niet nodig: de Paastaarten bingo was heel snel volgeboekt!

Het is al even geleden maar op Paaszaterdag 30 maart was de Paastaarten bingo in dorpshuis Het Praatpunt te Abbenes. Alleen al door het noemen van alle enthousiaste en gulle sponsoren die de inkoop van de taarten sponsorden op facebook van het dorpshuis, liepen de aanmeldingen binnen. En niet alleen van mensen vanuit Abbenes, maar ook uit omliggende plaatsen.

Uiteindelijk, met ook nog extra gecreëerde plaatsen op het podium, waren er 110 deelnemers met 110 taarten. Iedereen een taart zou je zeggen maar zo werkt het natuurlijk niet. Gelukkig voor de één, spijtig voor de ander want niet iedereen had geluk in het spel.

Er werden twee rondes gespeeld waarbij je ook gratis twee lootjes voor de verloting kreeg. Verder konden er ook nog meer loten worden gekocht. Hoewel er per ronde veel taarten te winnen waren en dus veel kans op bingo, toch geen bingo zoals uw webmaster? Dan kon je in de verloting nog gelukkig zijn en een taart winnen.

De organisatie was weer perfect geregeld. De tafels stonden klaar. De bingokaarten met lootjes lagen klaar, bij het winnen van een taart kreeg je een bon met de naam van de sponsor - de taarten bleven in de koelkast- en per ronde werden de sponsoren genoemd waarvan de namen ook nog eens op de taarten waren geplakt. Het bekende natje en droogje was verkrijgbaar door hulp van vrijwilligers achter de bar en John, Erica en Sonja regelden het oplezen van de nummers, de controle van de bingo's en de verdeling van de taarten. Hartelijk dank hier weer voor!

Eindelijk kwamen tijdens de verloting, de nummers werden getrokken door de mister Paashaas himself, de zo gewilde taarten tevoorschijn en vonden hun weg naar de deelnemers. De een had er een paar meer dan de ander.... De Paashaas deed nog een rondje door de zaal en ging met menigeen op de foto.

Astrid bakte wel liefst zeventien taarten voor deze bingo en sponsorde twee zelfgebakken taarten, maar speelde ook met veel bingokaarten mee voor familie. Ze won zo ongeveer voor ieder familielid een taart waarbij er ook twee van haar zelf zaten. Welke zou de familie Van der Luit hebben opgegeten? Die van henzelf of van Bakkerij van Leeuwen, die ook drie taarten sponsorde?


Gelukkig werden er ook taarten gedeeld met degenen die niets hadden gewonnen waardoor ook die met Pasen konden smullen van de Paastaart. Sommigen konden echter niet zo lang wachten en begonnen alvast te smullen van de gewonnen taart......

Opbellen
E-mail
Info