Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


GAAT DE NAAM 'DR. HEIJEBRUG' VERDWIJNEN ??

Op maandag 7 oktober 2019 ontving het bestuur van Stichting Dorpsraad Abbenes een e-mail van de assistent gebiedsmanager met het verzoek om mee te denken over namen die de Gemeente Haarlemmermeer graag wil geven aan de beide bruggen over de Hoofdvaart in Abbenes, want de gemeente vindt dat alle bruggen over de Hoofdvaart in Haarlemmermeer een naam moeten dragen.

Dorpsraad Abbenes informeerde de gemeente dat de brug tegenover de Dr. Heijelaan al sinds mensenheugenis de naam draagt van 'Dr. Heijebrug'. De bushalte heet zelfs naar deze brug. Er hoeft voor de autobrug dus geen naam bedacht te worden want die bestaat sowieso al sinds 1928, zie het artikel over de opening, en voor de voetbrug waren de dorpsraadsleden unaniem voor de naam 'Meester Pieter Boekelbrug'.

De mail van de gemeente was binnen 2 dagen beantwoord en er is nog telefonisch contact geweest waarin werd medegedeeld dat deze namen zouden zijn doorgegeven. Verder is er niets meer vernomen van gemeentelijke zijde. Tot grote verbazing van de dorpsraad doet wethouder Marja Ruigrok deze week een oproep in Informeer om namen in te sturen voor beide bruggen in Abbenes. Zie de link : https://haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/geef-de-brug-een-naam 


Ok, we kunnen bedenken dat men niet alleen een inzending wil van de dorpsraad ontvangen voor de voetbrug en dat andere inwoners van Abbenes een naam mogen insturen, maar ook de Dr. Heijebrug staat er weer bij ! Op de foto hierboven is het naambord in het midden duidelijk te zien, alleen weet niemand waar deze naamborden na de renovatie in juni 2005 gebleven zijn.

 De dorpsraad is teleurgesteld over deze oproep en vraagt zich af wat er met de naam Dr. Heijebrug gaat gebeuren??

 

  

Opbellen
E-mail
Info