Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerkplein Abbenes nieuwe bankjes


Het kerkplein in Abbenes heeft twee nieuwe bankjes. Dit dankzij een initiatief van Ton Zekveld.


Ton Zekveld memoreerde in een Dorpsraadsvergadering dat er vroeger op het kerkplein een Wilhelminaboom stond met een mooi hek er om heen. (Wie heeft er nog een foto van deze boom plus hek???) Graag zou hij, en met hem meerdere Abbenessers, dat hek weer terug zien om de boom op het kerkplein, die na onderzoek overigens niet de oorspronkelijke Wilhelminaboom bleek te zijn. Helaas....zo'n sierlijk hek is enorm duur en dus niet toepasbaar.


Als alternatief werden de oude banken weg gehaald en twee nieuwe hardhouten exemplaren geplaatst, gefinancierd uit het wijkbudget van de Gemeente Haarlemmermeer.


Om de historie van Abbenes levend te houden, komen op de banken de naamplaatjes van twee 'bekende' Abbenessers. De één zult u van gehoord hebben, de ander waarschijnlijk niet. De eerste is Meester Pieter Boekel, de andere is Dirkje van der Spiegel. Over Meester Boekel staat onder het kopje 'geschiedenis' een stukje geschreven. Hij deed buiten zijn werk als schoolmeester om veel voor het dorp Abbenes, al dan niet in samenwerking met Jan Pieter Heije. Dirkje van der Spiegel was een schrijfster van kinderboeken. Ton Zekveld heeft hier een mooi verhaal over geschreven, dat wij een volgende keer zullen publiceren.


Zo is er weer een leuk zitje op het kerkplein, waar de laatste zomerse dagen veel gebruik van is gemaakt door voorbijkomende fietsers en wandelaars.


Opbellen
E-mail
Info