Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Haarlems Dagblad publiceert plan Gemeente Haarlemmermeer om bos te maken in Abbenes: dorpsraad weet van niets!

Op 21 juli werd de dorpsraad min of meer opgeschrikt door een bericht in de IJmuider Courant en Haarlems Dagblad van Bart Boele: er zou een bos gepland staan in Abbenes, dat in 2022 al moet zijn gerealiseerd!

Dit bericht kwam voor de dorpsraad als een complete verrassing, en dan niet in positieve zin. De dorpsraad heeft de laatste tijd regelmatig contact met de gemeente, zo is er laatst  nog een bespreking geweest over de ontsluitingsweg van de nieuwbouw in Lisserbroek, die langs de Nieuwkerkertocht moet komen te lopen, langs betreffend bos dus? Daar is níets over vermeld of verteld.

Als er nog ergens huizenbouw in Abbenes mogelijk is, wat essentieel voor het dorp is, dan is dat aan de westzijde in verband met de aanvliegroute van de Kaagbaan en dan wordt door dit plan van de gemeente dat weer genegeerd.  En hoe staat het met de participatie inspanningen van de gemeente? Die zijn hier ver te zoeken lijkt het....

In het artikel wordt gemeld dat het bos als recreatiegebied moet dienen ter compensatie van de nieuwbouw in Lisserbroek en Getsewoud én omdat het binnen 5 kilometer fietsafstand van de nieuw te bouwen wijken ligt. U gelooft toch zelf niet dat mensen vanuit Lisserbroek, laat staan vanuit Getsewoud, op de fiets naar het ´bos´ in Abbenes komen??

Zie hieronder het artikel:


Opbellen
E-mail
Info