Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dorpsraad ontvangt schrijven van gemeente inzake plaatsing bladkorven


De Stichting Dorpsraad Abbenes ontving een brief van de gemeente Haarlemmermeer, waarin staat dat er bijna 160 bladkorven zullen worden geplaatst door de gehele gemeente, zodat de bewoners hier het afgevallen blad in kunnen verzamelen. Zie onderstaand de tekst van de brief. In het zuidelijk deel van Haarlemmermeer zijn, met uitzondering van Nieuw Vennep, geen korven geplaatst. U kunt er wel eentje aanvragen of het gewoon de Meerlanden laten doen.


Herfstblad kan in de bladkorven

 

Op bijna 160 plaatsen staan vanaf half oktober bladkorven. Daarin kunnen bewoners de bladeren kwijt die ze bij elkaar hebben geveegd. Zo helpen ze de straat opgeruimd te houden.

 

De meeste bomen verliezen hun blad in de herfst. Dat is een natuurlijk verschijnsel, maar het kan ook overlast geven. Want er kunnen ongelukken gebeuren als er veel bladeren liggen op de rijbaan, het fietspad of de stoep. Het is een taak van Meerlanden om dat op te ruimen. Voordeel van het opruimen van herfstbladeren is ook dat er in het voorjaar minder snel onkruid groeit, want het achtergebleven blad is een voedingsbodem voor onkruid. Bladeren tussen de struiken kunnen blijven liggen omdat ze voeding zijn voor planten.

 

157 korven

Iedereen die wil, kan Meerlanden helpen bij het opruimen van blad. Daarvoor plaatst de gemeente bladkorven. Daarin kunnen bewoners de bij elkaar geveegde bladeren kwijt. De bladkorven komen vooral in straten met bomen die veel en slecht verteerbaar blad verliezen en die in een overwegend bestrate of verharde omgeving staan. Er komen er dit jaar 157. Dat zijn er minder dan in 2014. Bij het legen van de bladkorven vorig jaar is genoteerd hoe vol de korven waren. Op basis van die gegevens is bepaald waar en hoeveel bladkorven er dit jaar komen. Dat lijstje is aangevuld met een aantal locaties waarvoor mensen vorig jaar een verzoek hebben ingediend. De lijst met locaties van de bladkorven staat op Haarlemmermeer.nl. De korven worden eind deze week geplaatst.

 

Bladopruimactie

Wie wel blad bij elkaar heeft geveegd, maar geen bladkorf in de buurt heeft, kan het verzamelde blad ook kwijt in zijn GFT-container. En wie met de hele straat een bladopruimactie organiseert, kan Meerlanden bellen om het gratis op te halen: 0297 381 717.

 

Deze link bevat bovenstaand artikel met de locaties van de bladkorven

https://haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/herfstblad-kan-de-bladkorven.

Opbellen
E-mail
Info