Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Hoog bezoek aan dorpshuis Het Praatpunt vanwege burgerinitiatief

Het gezelschap

Op donderdag 23 juni werd er in dorpshuis Het Praatpunt een heel gevolg verwacht: de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk, de burgemeester van Haarlemmermeer Marianne Schuurmans, bijbehorende kabinetchefs, wethouder Mariëtte Sedee en wethouder Charlotte van der Meij van Haarlemmermeer, Nadine Jacobsen en Olga Prins van de Provincie Noord Holland. Vanwaar dit bezoek?

Abbenes was geselecteerd voor een bezoek van de Commissaris van de Koning vanwege het burgerinitiatief. De burgemeester verklaarde dat het college trots is op wat Abbenes heeft bereikt voor en met de renovatie van het dorpshuis, het middelpunt van Abbenes. Het bezoek werd ontvangen met koffie en een 'Abbenessertje' die heel goed in de smaak viel.

De renovatie

De aanwezige bestuursleden van het dorpshuis legden uit hoe een en ander tot stand is gekomen, de powerpoint van de verbouwing werd afgedraaid, maar bovenal werd benadrukt dat de bewoners en donateurs enorm vrijgevig zijn geweest en bereid tot acties te houden, waardoor dit alles tot stand kon komen. De CvK is natuurlijk wel redelijk bekend met Haarlemmermeer vanwege zijn vroegere wethouderschap, hij  vroeg hoeveel inwoners Abbenes heeft en beaamde dat de realisatie van zo'n grote verbouwing inderdaad een fantastische prestatie is geweest.

Woningbouw

Nu de Commissaris van de Koning er toch was, heeft het bestuur ook nog ter tafel gebracht dat Abbenes meer mensen nodig heeft: voor de school, de kerk, de verenigingen, de sportclubs en natuurlijk het dorpshuis. En dat daar kleinschalige woningbouw voor nodig is. Ter illustratie is er door Pim van der Horst een kort filmpje (zie hieronder) gemaakt waarin dit duidelijk wordt. Woningbouw in Abbenes wordt bemoeilijkt door het LIB (Luchthaven Indelings Besluit), de regels in verband met de aanvliegroutes van Schiphol kort gezegd. Maar deze worden nu zo strikt toegepast dat er wel zeven huizen midden onder de aanvliegroute mogen worden gebouwd terwijl er nog wel geschiktere locaties zijn die dan weer nèt niet aan die regels voldoen. Dat is niet uit te leggen.Blik in de keuken

 

Na afloop van het gesprek bracht het bezoek nog een kijkje in de keuken, bewonderde het mooie uitzicht en sprak de wens uit dat we daar heel veel gebruik van zouden gaan maken. Toen was het al weer tijd, want het gezelschap moest naar het college en de gemeenteraad van Haarlemmermeer.
Opbellen
E-mail
Info