Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dodenherdenking 2022 Abbenes en Kaag/Buitenkaag

Op woensdagavond 4 mei 2022 kon er weer een Dodenherdenking worden gehouden bij het monument langs de A44, waar in 1944 drie zeer jonge mannen zonder pardon zijn geëxecuteerd omdat zij trachtten te voorkomen dat de Duitse bezetters de Haarlemmermeer wilden laten vol lopen.

Zeker gezien de huidige situatie in de wereld en dan met name de oorlog in Oekraïne, was het zo belangrijk weer stil te staan bij de gevallenen die op welke wijze dan ook hebben gevochten voor onze vrijheid.

Fijn dat er uit beide dorpen weer veel mensen, ook jongeren, naar de herdenking waren gekomen. Jaap Homan sprak de inleidende woorden, de Last Post werd geblazen en daarna waren de aanwezigen twee minuten stil. Na die twee minuten werden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen en hield wethouder Nobel namens de gemeenten Haarlemmermeer en Kaag & Brasem een toespraak. Twee kinderen van de basisschool St. Willibrordus uit Buitenkaag lazen een mooi (zelfgemaakt) gedicht voor.


Vervolgens werden er kransen gelegd, namens beide gemeenten, de Oranjeverenigingen  en de dorpsraden uit beide dorpen . De aanwezigen konden ieder in de vorm van een defilé een gerbera bij de gedenknaald voor de drie jonge mannen neerleggen.Hopelijk kan de Dodenherdenking volgend jaar weer in deze vorm worden voortgezet, want vrijheid is niet vanzelfsprekend, daar is hard voor gestreden.
Opbellen
E-mail
Info