Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dodenherdenking 2015 Abbenes en De Kaag


Maandagavond 4 mei was er de gezamenlijke dodenherdenking van Abbenes en De Kaag bij het monument naast rijksweg A44. Vanuit beide richtingen kwamen de belangstellenden veelal lopend aan bij het monument. Gelukkig vonden velen, zowel jong als oud, het belangrijk de mensen die hun leven voor ons hebben gewaagd, te herdenken. Vrijheid is van onschatbare waarde, 70 jaar geleden en nu.


Namens de organisatie vertelde Jaap Homan in het kort over de gefusilleerde vrijheidsstrijders. De Last Post werd gespeeld, waarna de twee minuten stilte volgde. Aansluitend werd met ondersteuning van de band het Wilhelmus gezongen.


Daarna hield wethouder Van Schooten van de gemeente Kaag en Brasem een toespraak, waarin hij de berichtgeving in de meidagen van 1945 betrok op  recentere gebeurtenissen en legde namens de gemeentes Haarlemmermeer en Kaag en Brasem een krans bij het monument.Vervolgens werd door leerlingen van de basisscholen uit beide dorpen, St. Willibrordus en De Tonne, gedichten voorgedragen en bloemen gelegd. Hierna volgden nog bloemen van beider dorpsraden, Oranjecomite De Kaag en Oranje Evenementen Vereniging Abbenes.


Tot slot konden alle aanwezigen langs het monument lopen en een roos neerleggen, ieder met zijn eigen gedachten. De meesten die de plechtigheid bijwoonden hebben de Tweede Wereldoorlog niet meegemaakt, maar stonden stil bij de vreselijke gevolgen van een oorlog, hoeveel offers dat een bevolking kost en koesterden de vrijheid!

Opbellen
E-mail
Info