Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Rookwolken boven Maria Margaretalaan in Abbenes

Abbenes werd donderdagmiddag opgeschrikt door rookwolken, niet die van een hoopje tuinvuil dat werd verbrand, maar van veel heftiger en raar ruikende rook: er woedde brand in een garage aan de Maria Margaretalaan die grensde aan de woning.

Buurtbewoners belden bij de eerste rookpluimen al 112 en begonnen met blussen met een tuinslang. Maar in de garage stond allerlei materiaal, dus op een gegeven moment ontplofte er ook nog wat. Gelukkig niet in die mate dat de blussers werden getroffen. Andere buurtbewoners vingen de aangesnelde brandweer op aan de Hoofdweg om de weg te wijzen.

De brandweer had de brand snel onder controle. Met schuim werd de brand snel gedoofd. Gelukkig was de garage niet met een tussendeur verbonden met de woning, anders had deze brand nog wel veel groter kunnen worden. Alle goederen die in de garage stonden werden naar buiten gegooid en de brandweer controleerde ook nog de woning. Daar stonk het flink, dus werden de ramen open gezet maar gelukkig was de brand niet naar binnen overgeslagen. De nare lucht bleef nog lang hangen.


Opbellen
E-mail
Info