Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Sponsoractie 'Schijt je rijk' voor schaatsopleiding Bowien van der Spek

Bowien van der Spek heeft talent voor schaatsen, deed al vaak met wedstrijden mee en zit sinds dit seizoen op de Schaatsacademie Noordwest in Haarlem. De Schaatsacademie is een motor voor de talenten van het lange baan schaatsen. Bowien is dus eerste jaars en op zo'n academie heb je wel de juiste uitrusting nodig om mee te kunnen komen. Haar ouders bekostigen een groot deel van het benodigde budget, maar het blijft een dure sport.

 

Vandaar dat deze ludieke actie is bedacht om geld binnen te halen. Sponsoren konden in een veld van 400 vakken één of meerdere vakken 'kopen' voor   € 5 p/stuk en indien alle vakken zouden zijn verkocht, kreeg de winnaar het mooie bedrag van  € 250. Om die winnaar te bepalen werd het paard van haar zus ingeschakeld. Op wiens vak het paard zijn behoefte zou doen,dat werd de winnaar.  Op zaterdag 14 oktober om 15.00 uur zou het gaan gebeuren. Maar ja, één paard zou zijn maatje gaan missen, dus dan maar twee paarden vanuit de wei op het veld met de vakken. De eerste 'schijterd' zou bepalend zijn.


En voor het geval de toeschouwers niet wisten waarop ze moesten letten: er stonden duidelijke pijlen naar de te verwachten productie getekend. De paarden vonden het reuze gezellig met alle toeschouwers, liepen wat heen en weer, maar poepen, ho maar! Uiteindelijk werden er na drie kwartier appels uitgedeeld, die door de toeschouwers op het veld geworpen konden worden. Daar hadden de paarden wel trek  in, maar nog steeds geen hoop.....

Het was goed wachten in het zonnetje met een hapje en een drankje, maar hoe lang zou het nog gaan duren? Dat wist niemand, de natuur is onvoorspelbaar. Al ruim een uur met het fototoestel in de aanslag en dan ben je éven weg, en jawel, dan gebeurt het! Maar gelukkig hebben Sonja en Ester een mooie foto doorgestuurd van het moment suprême en de dampende hoop, dank daarvoor!

Na afloop konden de kinderen nog een ritje op de paarden maken en werd er geproost op de goede afloop. En voor Bowien was het zéker een goede afloop, want de winnaar Hotel de Doelen uit Leiden schonk haar de gewonnen prijs!

We zijn benieuwd wat we de komende jaren van de schaatscarrière van Bowien gaan horen en wensen haar alvast veel succes!


Opbellen
E-mail
Info