Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Spectaculaire aanhouding in Abbenes

 

Rond half negen gisteravond kwam een zwarte auto Abbenes ingereden, veel harder dan 30 km per uur die op de Hoofdweg Westzijde is toegestaan, met daarachter even hard een politiewagen met volle zwaailichten en sirene.

Bij de loopbrug stopte de zwarte auto abrupt en de bestuurder rende de loopbrug over. De dame die daar toevallig liep schrok zich een hoedje. De bestuurder van de auto dacht misschien aan de overzijde een woonwijk in te kunnen vluchten en zich daar te kunnen verstoppen, maar hij kwam bedrogen uit.

Ondertussen cirkelde er al een politiehelicopter boven het dorp; de man werd waarschijnlijk al even gevolgd.

Eerst rende hij naar Spek, keerde toen weer terug en liep bij het blok van vier huizen achterom. Daar werd hij door een onverschrokken bewoonster weggejaagd en zij bleef hem volgen, ondertussen gebarend naar de politiehelicopter dat de man daar was. Inmiddels was er meer politie gearriveerd nabij Spek, de man kon geen kant meer op en werd in de boeien geslagen.

Op de vraag aan de politie wat de man had misdaan, werd geantwoord dat we het er maar op moesten houden dat hij een stopteken had genegeerd. En als je dat doet.....heb je meestal wel wat op je kerfstok!

De weg was enige tijd afgesloten en de auto werd door een autobergingsbedrijf opgehaald.

Vandaag staat er ook een artikel in het Haarlems Dagblad,  klik hier


Opbellen
E-mail
Info