Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kaag en Braassem Poldertocht startte in 2019 inr Abbenes

Door de gezamenlijke IJsclubs uit Kaag en Braassem en de Rotaryclub  uit Roelofarendsveen werd op zondag 1 september de tiende Kaag en Braassem Poldertocht georganiseerd, waarvan de opbrengst ten bate van het Lilianefonds kwam.


De tocht startte dit jaar bij de familie Houdijk-Roos in Abbenes, buurtschap Vredeburg. Op het erf was het een drukte van belang: route ophalen, eventueel wat eten of drinken, nog even naar het toilet, u kent het wel.


En dan de tocht: dwars door het boerenland, de Kaagweg overstekend verder tussen de suikerbieten en akkerranden, met een geïmproviseerde brug over een sloot, daarna over de Dr. Heijelaan door de boomgaard van familie Zekveld via het weiland naar de Huigsloterdijk, om daar per privé pont overgezet te worden naar gemeente Alkemade.

Ook daar weer niet over bestaande wegen of paden, maar door het gras, over hekken klimmend (dat hebben we maar niet op de foto gezet, want ging niet altijd even charmant) door de 'boerenbuurt', waar je niet per auto of fiets maar alleen over het water maar kunt komen en je dus eigenlijk nooit komt.

Middels een soort ponton de vaart over en door het weidelandschap richting Rijpwetering waar ook weer een privé pont voor de oversteek zorgde. Daar langs de molen naar Nieuwe Wetering, waar we óm Nieuwe Wetering heen werden geleid, vaak ook weer over privé stukken land waar je normaal geen toegang toe hebt.

Kortom: deze tocht was zéér de moeite waard! Bij de familie Houdijk werden de lopers ingehaald met een blaaskapel en kregen zij een medaille en oranje gerbera. Volgend jaar wordt de Poldertocht uitgezet in de omgeving van Leimuiden. Een aanrader!Voor een korte impressie, zie hier het filmpje van Wiebe de JagerOpbellen
E-mail
Info