Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Renate Jansen redt Oranje in slotfase met een schitterend doelpunt!

Na een slechte prestatie van de Oranjevrouwen vorige week tegen België, waar ze met 2-1 verloren, hadden de Leeuwinnen wat goed te maken. Echter: Engeland met succescoach Sarina Wiegman was de tegenstander. Dat zou geen gemakkelijke opgave worden.

De eerste helft speelde Nederland echter prima en kwam met 1-0 voor, de tweede helft begon minder en het werd dan ook 1-1. Nederland had echter wel een overwinning nodig en die kwam er, door 'onze' Renate Jansen!

In de 89ste minuut werd ze aangespeeld door Lieke Martens en met snelheid, precisie en vooral ook kracht wist Renate de bal in het net te knallen. Het stadion ontplofte en Renate ook zo ongeveer, wat was ze blij met deze prachtige treffer in Oranje!

En terecht, op het laatst invallen wat haar zo vaak gebeurt, dan moet je maar in de wedstrijd zien te komen. Maar door de goede pass kon Renate haar kwaliteit laten zien, ze bleef met drie verdedigers om zich heen aan de bal en wist hem onbereikbaar voor de keeper in het net  te knallen. Zoals de presentator ook zei: ze heeft zó weinig nodig om te scoren!

Abbenes is natuurlijk enorm trots op Renate en feliciteert haar met deze prachtige overwinning. Voor   een kort verslag zie OnsOranje.nl en voor het verslag op zie NOS.nl.