Abbenes.net  15 jaar !!!

  Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Gemeente Nieuws :

Burgemeester Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

Burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is vanaf 1 maart 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn. Hij gaat het waarnemerschap vervullen naast het burgemeesterschap in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Heiliegers is op woensdag 14 februari benoemd door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes. De benoeming is gebeurd in goed overleg met de beide gemeenteraden.

Heiliegers is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Naar verwachting zal deze gemeente per 1 januari 2019 samengaan
met Haarlemmermeer.

Burgemeester Heiliegers blijft in Haarlemmerliede en Spaarnwoude voorzitter van het college en van de gemeenteraad. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de taken die bij het pakket van de burgemeester horen, zoals openbare orde en veiligheid. De dagelijkse werkzaamheden zullen vooral worden belegd bij de eerste loco-burgemeester, Raymond van Haeften. De overige inhoudelijke taken worden overgenomen door beide wethouders. Het college van B&W zal in 2018 gezamenlijk de herindeling van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer leiden.

De benoeming geldt tot de nieuwe burgemeester van Uithoorn is benoemd. 

 De 82 populieren aan het Dr. Heijepad in Abbenes worden vervangen. De bomen zijn van slechte kwaliteit en moeten in verband met de veiligheid worden gekapt. Een deel van het bosplantsoen  wordt gekapt om ruimte te maken voor het herplanten van nieuwe bomen. In totaal worden er in februari 83 nieuwe populieren geplant. Het fietspad was al afgesloten vanwege de werkzaamheden van TenneT en blijft in ieder geval dicht tot begin september. Meer informatie op www.haarlemmermeer.nl/heijepadWhatsAppen met de gemeente: Makkelijk en snel.

Wie een praktische vraag heeft aan de gemeente, kan die stellen via WhatsApp. Bijvoorbeeld vragen over een nieuw paspoort, afval of het melden van kapotte straatverlichting. De gemeente heeft hiervoor een speciaal nummer: 06-1331 0900. Van maandag t/m vrijdagen tussen 08.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers van de gemeente vragen via WhatsApp.


Waarom WhatsApp?


Veel mensen hebben WhatsApp en vinden het makkelijk om op deze manier contact te leggen. En mensen ervaren het als persoonlijk. Dat blijkt uit de reacties van inwoners die al WhatsAppen met de gemeente. Met WhatsApp kan een bericht of vraag op elk moment worden verstuurd. Een foto van de situatie is snel bijgevoegd. En de gemeente kan in haar antwoord een link naar meer informatie meesturen. Zo zijn mensen meteen op de juiste plek. Ook voor mensen die slecht horen is WhatsApp heel geschikt voor direct contact met de gemeente. Wel waarschuwt de gemeente via WhatsApp geen persoonlijke gegevens te sturen, zoals een burgerservicenummer.