Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

OEV Abbenes en vrijwilligers werken keihard aan de ijsbaan.

Halverwege de week kwamen al de eerste appjes in de OEV bestuurs whatsapp. Zal het hard genoeg gaan vriezen om de ijsbaan te prepareren ?? Nee, het is maar 2 dagen vorst dus dat is zinloos. Echter veranderde de weersvoorspellingen en op vrijdagavond was er weer overleg. Het gaat best wel hard vriezen en ook voor een langere tijd....

Ok, dan gaan we zaterdag beginnen. Eerst het MFT schoonmaken want er ligt allemaal blad en takken op het terrein. Met 4 bladblazers, bezems en kruiwagen werd er begonnen om het MFT schoon te maken. Een klus waar de nodige uurtjes in gingen zitten.

Daarna de pomp aanzetten en die sloeg steeds af na 30 seconden. Elke keer weer aanzetten, maar na 30 seconden weer uit. Wat was dit nu weer ? Uiteindelijk de gemeente gebeld, die zijn beheerder van die pomp, en blijkt dat er een beveiliging op die pomp zit als die niet voldoende tegendruk heeft. De monteur uit Hoofddorp gekomen en die heeft de beveiliging eraf gehaald zodat we eindelijk konden gaan spuiten. Tot laat in de avond is er water op de baan gespoten.

Zondag weer naar de baan en helaas had de sneeuw niet voor het juiste effect gezorgd. Dus ook op zondag weer volop bezig om het sneeuw weg te krijgen en er weer nieuw water op de baan te spuiten.

Gaat het al deze vrijwilligers lukken om de ijsbaan in orde te krijgen deze week. Alleen al voor al die hardwerkende vrijwilligers zou het leuk zijn als het lukt maar natuurlijk nog veel leuker voor de kinderen op Abbenes. Mocht er straks een dun laagje ijs op het water liggen blijf dan alsjeblieft van het MFT af !!!!

Opbellen
E-mail
Info