Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Streekderby Kagia-Abbenes eindigt in ruime overwinning voor SV Abbenes

Onder een bewolkte maar droge lucht, werd om half drie afgefloten voor de wedstrijd Kagia – Abbenes 1. Binnen één minuut had Kagia een prachtige scoringskans, maar gelukkig voor Abbenes stonden ze niet zo snel al op achterstand.

Het eerste kwartier speelde Abbenes niet goed, Kagia was duidelijk de betere. Langs de lijn werd gezegd dat Abbenes nog wakker moest worden.  Maar dat werden ze:  in de 23 ste minuut kopte Maus van Tol op de lat en in de 38 ste minuut  miste ook Walter Zaal met een kopbal  na een mooie voorzet van Dyon van Wieringen.  Het schot van Nick Verdegaal ging op een haar na langs de kruising. Kansen genoeg, maar het bleef dus 0 – 0. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust ging Abbenes wederom in de aanval. Na vijf minuten zeilde het schot van Edo Baars vanaf de middenlijn net langs de paal. Maar na enkele minuten schoot Maus van Tol na een vrije trap van Dyon als een ware spits  de 0 – 1 binnen. Nog geen tien minuten later komt Maus terug van buitenspel  en de scheidsrechter fluit niet af. De razendsnelle Dyon profiteert en tekent  op knappe wijze voor de 0 – 2! Dat gaat lekker moeten de Abbenessers gedacht hebben, want daarna lieten ze zich terugdringen op eigen helft, ook nog met een man minder na een gele kaart voor Edo Baars. En daar profiteerde Kagia van, want het werd 1 – 2 in de 62 ste minuut.

Abbenes kreeg  vervolgens  nog wel een paar fantastische kansen, maar zelfs de prachtigste aanvallen  werden niet omgezet in een doelpunt. Kagia was soms ook gevaarlijk, een kopbal in de 67 ste minuut ging maar net naast het doel, waar reservekeeper Jeremy van den Berg zich goed weerde .  In de 86 ste minuut werd Maus in het strafschopgebied onderuit gehaald en kreeg SV Abbenes een penalty toegewezen.  Walter Zaal schoot hem koelbloedig in.

Als afsluiter zetten Dyon en Dion nog een mooie aanval op, die door Dion van den Berg werd verzilverd: 1 – 4!!! Hierna floot de scheidsrechter meteen af;  het Abbenesser  elftal kan tevreden op deze derby terug kijken en pakte met elkaar nog een biertje in de kantine van Lisserbroek.