Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Voetbalwedstrijd  vrouwen ADO – FC Twente                     21 augustus 2015

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover: Renate Jansen, inmiddels niet meer woonachtig in Abbenes, speelde haar eerste competitiewedstrijd bij haar nieuwe club: FC Twente. En dat nog wel tegen haar ‘oude’ club:  ADO Den Haag!

De wedstrijd werd gespeeld in het Kyocera Stadion in Den Haag, een thuiswedstrijd voor  ADO dus.  Voor Renate waren Abbenessers en oud-Abbenessers naar het stadion gekomen. Het was voor zowel Renate als het publiek vreemd dat Renate nu tégen haar oude clubgenoten speelde en in het voor haar zo bekende stadion, dat nu dus de tegenstander was.

De ADO-vrouwen  gingen fanatiek van start en de keepster van FC Twente moest vaak  in actie komen in de eerste 20 minuten.  Daarna begon FC Twente wat meer initiatief te tonen. In de 15 de minuut had Renate een prachtig schot op het doel, wat helaas net over ging. Er volgden nog twee poeiers  van haar voor de rust, maar ook die gingen helaas naast. De ruststand was 0-0.

Na de rust lukte het FC Twente in de 68 ste minuut te scoren: de keepster liet de bal uit haar handen glippen en die belandde in het net.  ADO moest nu in de aanval, maar heel veel doelkansen creëerden ze niet. Ook in de tweede helft had Renate nog twee mooie schoten op het doel. Toen FC Twente in de 84 ste minuut nog een tweede doelpunt maakte, was de wedstrijd beslist.

Renate heeft deze wedstrijd niet gescoord, vonden wij wel jammer uiteraard, maar ze speelde een goede wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd heeft ze heel wat Haagse bekenden begroet en kwam ze gezellig naar de lobby, waar iedereen met haar een praatje kon maken en op de foto kon. Ondanks dat ze nu bij de tegenstander voetbalt, wilden ook ADO-fans nog met haar op de foto!