Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Renate Jansen met FC Twente verslaat Sparta Praag in De Grolsch Veste met 2-0

Abbenes.net volgt altijd met grote belangstelling de verrichtingen van voetbalster Renate Jansen, geboren en getogen in Abbenes. Na haar eerste profclub ADO Den Haag vrouwen speelt zij nu ruim een jaar bij FC Twente vrouwen. Dus reisde uw verslaggever voor deze belangrijke wedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Sparta Praag af naar Enschede, maar als je veilig kunt meerijden, is dat meer een uitje dan een moeite.

FC Twente kende vorige jaar een heel goed jaar, werd landskampioen, maar mist inmiddels een paar speelsters die een andere club hebben gevonden. De speelsters waren woensdagavond dus allerminst zeker van een overwinning tegen het sterk bekend staande Sparta Praag. Het begin van de wedstrijd was nogal paniekerig en chaotisch. Renate Jansen kreeg nog een mooi schot op het doel, dat helaas over ging. Aan het einde van de eerste helft kwam er meer rust in de ploeg.

In de tweede helft zette deze rust door en werd de druk opgevoerd. Praag leek ook last van vermoeidheid te krijgen, het tempo was dan ook in het begin erg hoog geweest. In de 79ste minuut kreeg Twente een hoekschop en onder aanmoediging van het publiek kwam het bevrijdende doelpunt, 1-0. De Twente vrouwen bleven doorvechten en wisten in blessuretijd nog 2-0 te maken.

Een prachtig uitgangspunt voor de return in Praag volgende week. Maar ook een historische zege: de allereerste zege ooit in de UEFA Women’s Champions League voor FC Twente vrouwen!!!!

Leuk dat Renate nog naar beneden kwam om met haar trouwste fans op de foto te gaan.